Polityka prywatności

1. Informacja o plikach cookies

Pliki cookies to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer www i zapisywane na komputerze Użytkownika (bądź innym urządzeniu, z którego korzysta). Serwis www.pabisoft.pl wraz z subdomenami i podstronami wykorzystuje pliki cookies w celu rozpoznawania osobistych preferencji Użytkownika i zapamiętania jego ostatnich ustawień. Stosowane przez Serwis pliki cookies pozwalają na rozpoznanie komputera Użytkownika w czasie kolejnej wizyty w Serwisie i mają jedynie ułatwiać korzystanie z Serwisu (w tym poprzez zaproponowanie treści potencjalnie intersujących użytkowania). Serwis www.pabisoft.pl wykorzystuje oraz umożliwia korzystanie z plików cookies podmiotom trzecim (Google AdWords, Google Analytics) w celach statystycznych oraz reklamowych. To Użytkownik decyduje, czy chce, aby pliki cookies były zapisywane na jego komputerze. Może dezaktywować lub całkowicie wyłączyć pliki cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej lub wybierając odpowiednią opcję w programach typu firewall. Może również usunąć zapisane do tej pory pliki cookies. Wyłączenie plików cookies może spowodować, niedogodności w korzystaniu z naszego serwisu.
2. Bezpieczeństwo i odbiorcy danych
Zadaniem naszej firmy jest zapewnienie poczucia bezpieczeństwa każdemu użytkownikowi naszej witryny www.pabisoft.pl. Ochrona Państwa prywatności jest dla nas bardzo ważna. Czynimy wszystko, aby poufne, personalne informacje na temat użytkownika naszej witryny, nie trafiły w niepowołane ręce, ani też nie zostały wykorzystane w sposób niezgodny z jego życzeniem.
Bez twojej zgody nie udostępniamy twoich danych osobowych zbieranych w tej witrynie żadnym podmiotom trzecim (chyba, że wymagają tego przepisy prawa). Informujemy jednak, że do niektórych twoich danych mogą mieć dostęp inne podmioty (np. inne witryny które uzyskają dostęp do plików cookies zapisanych na twoim urządzeniu albo administratorzy domen i sieci pośredniczących w przesyle danych).

3. Jakie informacje gromadzimy i do czego wykorzystujemy

Zbieramy dane:
• podane i uzyskane w toku rejestracji w sklepie internetowym oraz składania i realizacji zamówienia. Dane te zbierane są w celu założenia, utrzymywania i korzystania z konta użytkownika sklepu internetowego oraz realizacji składanych zamówień i świadczenia usług dodatkowych związanych ze złożonymi zamówieniami.
• podane w formularzach dostępnych w witrynie, w zakresie objętym polami formularza. Dane te zbierane są w celu zbieżnym z celem wypełnienia formularza lub objętym odrębną zgodą na przetwarzanie danych osobowych.
• uzyskane podczas przeglądania przez użytkownika strony, to jest informacje o urządzeniu, wykorzystywanych do przeglądania aplikacjach, sposobie korzystania z witryny, lokalizacji, a także dane dostępne w plikach cookies. Dane te zbieramy celem dostosowania naszych usług do potrzeb twoich i innych użytkowników.
• historię korespondencji prowadzonej za pośrednictwem tej strony oraz przy wykorzystaniu danych kontaktowych podanych w witrynie.
Dane te zbieramy celem usprawnienia prowadzenia korespondencji i identyfikowania nadawcy.

4. Korzystanie z narzędzia Google Analytics
Serwis www.pabisoft.pl korzysta z narzędzia Google Analytics. Wykorzystanie tego narządzenia odbywa się z zasadami ochrony prywatności, które dostępne są pod adresem: https://www.google.com/policies/privacy/. Istnieje możliwość zablokowania narzędzia Google Analytics, zgodnie z instrukcją dostępną pod adresem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

5. Twoje prawa
Administratorem przetwarzanych danych osobowych jest właściciel tej witryny: Pabisoft, ul. Zbigniewa Pawlaka 63b, 05-500 Piaseczno. Podanie danych jest dobrowolne, jednak brak zgody może spowodować niedogodności w korzystaniu z serwisu lub nawet uniemożliwić skorzystanie z niego funkcji.  Masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich aktualizowania lub poprawiania, a sytuacjach wskazanych w przepisach masz także prawo żądania zaprzestania przetwarzania twoich danych lub wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania.
Licencjodawca jest zobowiązany do przestrzegania przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2015 poz. 2135 ze zm.) oraz przepisów wykonawczych.
Licencjodawca oświadcza, że przed rozpoczęciem przetwarzania danych podejmie środki techniczne i organizacyjne mające na celu zabezpieczenie powierzonych danych osobowych stosowanie do przepisów
Dostęp do powierzonych danych osobowych mogą posiadać tylko osoby, którym Licencjodawca nadał upoważnienie. Na żądanie Licencjobiorcy, Licencjodawca niezwłocznie udostępni aktualną listę osób upoważnionych do przetwarzania powierzonych danych.
Licencjodawca oświadcza, że każda osoba (np. pracownik etatowy, osoba świadcząca czynności na podstawie umów cywilnoprawnych, inne osoby pracujące na rzecz Licencjodawcy), która zostanie upoważniona do przetwarzania powierzonych przez Licencjobiorcę danych osobowych – w celu i zakresie niezbędnym do wykonywania umowy, zostanie zobowiązana do zachowania tych danych osobowych w tajemnicy. Tajemnica ta obejmuje również wszelkie informacje dotyczące sposobów zabezpieczenia powierzonych do przetwarzania danych osobowych.

Dokument obowiązuje od 1.01.2017